Tuesday, January 4, 2011

Free travelling ICE & Highspeed in January (Dutch)

Voor iedereen die de komende maand naar Amsterdam reist: je kunt zonder toeslag de ICE, Fyra of NS Hispeed nemen. Wel heb je een gewoon kaartje nodig.




















Dit is wat de NS erover heeft rondgestuurd:
Treinen rijden vanaf maandag 3 januari 2011 volgens de normale dienstregeling. Wegens defect materieel door de sneeuwperiode zijn treinen in ieder geval de komende weken korter dan gebruikelijk en zal het op een aantal trajecten drukker zijn in de spits. Om de drukte in de spits te verminderen, heeft NS een aantal maatregelen genomen.
- Om vaste reizigers meer kans op een zitplaats te bieden, herintroduceert NS het Zoutkaartje. Het Zoutkaartje  geeft reizigers vanaf maandag 3 januari tot en met maandag 31 januari 2011 doordeweeks 40% korting van 9.00 - 16.00 uur en na 18.30 uur met NS-treinen;
- Reizigers tussen Rotterdam, Schiphol en Amsterdam kunnen met een NS treinkaartje zonder toeslag in de Fyra van NS Hispeed reizen;
- Reizigers tussen Amsterdam, Utrecht en Arnhem kunnen met een NS treinkaartje zonder toeslag in de ICE reizen;
- Om drukte in stoptreinen te verminderen, stopt een aantal intercity's in de spits ook op de stations in Houten en Weesp om reizigers mee te nemen. De extra stops zorgen voor enige vertraging, waardoor het kan voorkomen dat aansluitingen niet altijd gehaald kunnen worden. In de reisplanner kunt u zien welke treinen extra stoppen.

No comments:

Post a Comment